قیمت مناسب

بر اساس نوع گرفتگی

تضیمنی و شبانه روزی

کل استان تهران، کرج

در این مقاله سعی میکنیم شما را لوله های فاضلاب ساختمان و اصطلاحاتی که بکار می روند آشنا کنیم .

لوله ونت فاضلاب چیست
لوله های آبی رنگ متصل به لوله ونت و مشکی لوله فاضلاب است

 

لوله ونت یا هواکش فاضلاب .

لوله ونت (هواکش)نوعی خروجی لوله ، یا در واقع نوعی هواکش است که فشار هوا را در سیستم لوله‌کشی تنظیم می‌کند. همانطور که در سیستم لوله‌کشی، خروجی فاضلاب  یا همان لوله اصلی (زهکش)، باید وجود داشته باشد تا آب و فاضلاب را به بیرون از ساختمان هدایت کند، وجود  ونت در سیستم لوله‌کشی نیز برای رفع بوی بد و …از واجبات  است.

لوله کشی ساحتمان house pipe

لوله اصلی فاضلاب ساختمان.

لوله اصلی یا شاه لوله فاضلاب که کل بار فاضلاب ساختمان ب دوش آن است و همه فاضلاب هر طبقه از طریق آن به فاضلاب شهری (اگو) یا ب چاه منتقل میشوند.امروزه در اکثر  ساختمان ها چندین شاه لوله وجود دارد(لوله حمام و توالت با هم یا جدا و بالکن و آشپزخانه نیز باهم یا جدا که در کل بستگی به لوله کشی ساختمان یا تعداد واحد آن ساختمان بستگی دارد). همانطور که در شکل بالا مشخص شده لوله اصلی با رنگ نارنجی مشخص شده است که همه ساختمان های دارای لوله کشی استاندارد از این سیستم پیروی میکنند.

شترگلویی

شتر گلویی.

شترگلو لوله‌ای به شکل S یا U است که به‌طور قائم در زیر سینک ظرف‌شویی، آبریزها یا لوله‌های فاضلاب و به‌خصوص توالت ایرانی قرار می‌گیرد. کار آن جلوگیری از نشت بوی بد و مقابله با پدیدهٔ فشار معکوس در لوله‌های فاضلاب است. و اگر در مواقعی چیز قیمتی یا نخاله و …. بطور اتفاقی داخل چاه (لوله) بیافتد مانع رد شدن آن به داخل لوله اصلی میشود فقط در صورتی رد میشود که یا جسم کوچک و کم وزن باشد یا توسط فشار خارجی ب جلو هل  داده بشود.

سیستم فاضلاب

سیستم فاضلاب شهری.

فاضلاب شهری به مجموعه پساب های جمع آوری شده از ساختمان ها و مجتمع های مسکونی، اداری، آموزشی و غیره گفته میشود که منبع تولید آن فعالیت های انسان است. این فاضلاب از سرویس بهداشتی، حمام، شستشوی لباس و ظروف، اشپزخانه و شستشوی حیاط و سطوح بدست می آید. و در ضمن کانال ها (مسیل منوچهری یا ابوذر …)و جوی های وجود دارن که آب های باران و …. را به بیرون شهر هدایت میکنند

سوال های متداول شما در مورد فاضلاب؟

سیستم فاضلاب ساخمان الو پایپر

هزینه گرفتگی در ساختمان به عهده چه کسی میباشد؟

در هنگام گرفتگی در واحد ها هزینه آن برعهده موجر یا صاحب خانه میباشد مگر اینکه لوله جز مشاعات ساختمان باشد. حال چگونه بفهمیم که گرفتگی مربوط به مشاعات است جواب آن ساده است اگر شما در هیچ کجای واحد(طبقه خودتان) آبی باز نکرده اید ولی خود ب خود آب از چاه توالت یا کفشور آشپزخانه پس میزند این یعنی لوله اصلی دچار گرفتگی شده است و طبقات بالا هنگام استفاده از آب ، آب خروجی از طریق شاه لوله تخلیه نشده و در کم ارتفاع ترین نقطه (همکف یا طبقه اول) تخلیه میشود (دقت کنید چشمه آبی وجود ندارد که از طبقه شما بجوشد ) اگر با این مشکل مواجه شدید سریع فلکه اصلی آب  ساختمان را ببندید(در صورت نبستن فلکه اصلی آب و فضو لات و … در طبقه شما تخلیه میشود و احتمال زیاد کل فرش ها و … شما نجس شود

با یک لوله بازکن تماس بگیرید. چون با هیچ روش نمیتوانید خودتان گرفتگی را رفع کنید و به مدیر ساختمان اطلاع دهید.  در کل هزینه این نوع گرفتگی ب عهده کلیه اهالی هست.

 

***نکته***

توجه داشته باشین در برخی مواقع کفشور آشپزخانه پس میزند باید دقت کنید که تخلیه لباس شویی باعث این پس زدن نشده باشد که اگر پس از تخلیه لباس شویی کفشور آشپزخانه پس زد این مورد مربوط به خود شخص میباشد و هزینه آن برعهده خود شخص میباشد.

**نکته**

حال که تفاوت مشاعات و … را فهمیدیم هزینه گرفتگی در واحد به عهده موجر است یا صاحب خانه؟ در پاسخ این سوال باید بگویم در اکثر مواقع بستگی به صاحب خانه دارد ولی از لحاظ قانونی موجر باید در هنگام تحویل کلیه موارد را چک کند در غیر اینصورت هزینه ب عهده موجر است. حال از لحاظ منطق اگر موجر مدت کمی است ک به آن جا نقل مکان کرده باشد مثلا یک ماه در اینصورت هزینه آن برعهده صاحبخانه میباشد. پیشنهاد من در این مورد این است که قبل از تحویل گرفتن واحد همه لوله ها را امتحان کنید مثلا در ظرفشویی با قابلمه بزرگ(10لیتر) یک دفعه خالی کنید  یا در توالت و حمام یک تشت بزرگ خالی کنید اگر آب کند رفت به صاحب خانه اطلاع دهید که  اگر در آینده به مشکل خوردید صاحب خانه از زیر بار هزینه آن شانه خالی نکند (هر چند بعضی هاشون قبول نمیکنند).

*نکته*

هزینه باز کردن لوله های مشاعات و پارکینگ و پشت بام به عهده کلیه ساکنین میباشد و همه باید در این مورد سهیم باشند.

 

دلیل بوی بد در ساختمان چیست؟

دو علت میتواند باعث بوی بد میتواند باشد. 

1.استفاده نکردن شترگلویی در سیستم لوله کشی ساختمان اگر به جای شترگلویی ، زانویی در لوله کشی به کار برود این مشکل به وجود می آید یعنی به دلیل نبود شتر گلویی (شترگلویی آب را داخل خود نگه می دارد و مانع ورود بوی بد میشود دقت کنید همه کفشور ها مثل لوله حمام توالت و .. شترگلویی دارند به جز توالت فرنگی که به دلیل داشتن سیفون داخل خودش نیازی ب شتر گلویی جدا گانه ندارد)لوله شما مثل هواکش داخل واحد عملکرده و بوی بد ب جای تخلیه در پشت بام درطبقه(واحد) شما اتفاق میافتد. که در خانه های کلنگی که اصول لوله کشی در آن رعایت نشده بسیار رایج هست. 

*** سه راه حل برای حل این مشکل پیشنهاد میشود***

الف) اولین گزینه که اصولی ترین روش هست تعویض کردن لوله هست که هزینه بالایی دارد.

ب)دومین گزینه فنر زدن لوله به طور منظم مثلا سالی یا شش ماه یک بار که هزینه متوسطی دارد.

ج)سومین گزینه که غیر اصولی ترین روش میباشد. کور کردن لوله ای که بوی بد از آن می آید با دستمال که با تاید زیاد خیس شده باشد.ولی به هیچ عنوان تضمینی در این روش در کار نیست (احتمال جواب دادن این روش کم است).

2.دومین علت بوی بد میتواند گرفتگی سطحی در لوله باشد که دو علت دارد.

الف)علت اول بو در ساعات مشخص >> برای مثال بوی بد در ساعات مشخص نشانه این وضعیت هست مثلا اگر در ساعاتی که مصرف آب بیشتر میشود (مثلا ساعت 11صبح یا 6تا7 بعد از ظهر)که اکثرا هم در طبقات پایین رایج میباشد(همکف.اول و ..) علت آن گرفتگی میباشد که در شاه لوله اتفاق میافتد اصطلاحا لوله رسوب گرفت و کوچک شده و با برخورد آب گرم به این رسوبات بوی بد در ساختمان یا واحد میپیچد و با فنر زدن زیاد با سرکه سیب حل میشود این مورد را هم مد نظر بگیرید در صورت نادیده گرفتن این مشکل گرفتگی بیشتر شده و باعث گرفتگی میشود که باعث پس زدن آب خواهد شد. {{راه حل فنر زدن}} 

ب)دومین علت پیچیدن بو به صورت ناگهانی >> در این مورد بدون استفاده از آب (یعنی آبی مصرف نشود در واحد یا ساختمان) بو به صورت خود ب خود میپیچد یا بو دادن مکرر و همیشگی که علت آن میتواند گیر کردن آشغال یا تفاله ای درون لوله باشد که در هر طبقه ای ممکن است اتفاق بیافتد و (اول تا بالاترین طبقه)اکثرا هم بو از حمام وتوالت است .

{{راه حل فنر زدن}} 

************ در کل برای تشخیص علت اگر نتوانستید تشخیص بدهید میتوانید با یک لوله بازکن جهت بوگیری تماس بگیرید.**************

 

همچنین میتوانید مطالعه کنید.
 مقالات مفید و راهکار های خانگی درمورد بازکردن لوله و ..
 برای دیدن صفحه مورد نظر کافیست روی مطلب مورد نظر کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *