در این مقاله سعی براین است ک شما را با روش هایی که لوله بازکن برای باز کردن لوله استفاده میکند آشنا کنیم.

1.باز کردن لوله با فنر
در این روش ک یکی از متدوال ترین روش های لوله بازکنی هست.
لوله بازکن پس از بررسی سطحی گرفتگی فنر (با طول مناسب) را که از داخل دستگاه لوله بازکنی رد می شود را به داخل لوله هدایت میکند و تا نزدیکی محل گرفتگی یا جایی که فنر دیگر با دست جلوتر نمی رود هل میدهد سپس با چرخش موتور دستگاه لوله بازکنی فنر چرخیده و گرفتگی را رفع میکند.
فنر لوله بازکنی روشی ایده آل برای باز کردن لوله هایی است که علت گرفتگی در آن ها رسوب یا چربی و مواد پارچه ای ( مانند مو . نخ .پلاستیک) میباشد.زیرا ب علت چرخش فنر رسوبات لوله از جداره های داخلی لوله تراشیده میشود و اگر مواد الیافی داخل لوله باشد ب دور فنر میپیچد.
هم چنین میتوان از فنر برای باز کردن گرفتگی لوله با سیمان نیز اسفاده کرد.
ولی باز کردن سیمان نیازمند تجربه بالای سرویسکار هست. در غیر اینصورت احتمال شکستگی لوله هست چون فنر لوله را از سیمان تشخیص نداده و اپراتور باید کمال دقت را به خرج دهد هرچند ک در گرفتگی به علت سیمان باید لوله نیز مقاوم بوده ک هر چه لوله قدیمی تر باشد احتمال شکستگی آن نیز بیشتر است.
2.بازکردن لوله با واتر جت
واتر جت یا همان فشار آب روشی دیگری است که برای باز کردن لوله ها استفاده میشود در این روش سرویسکار شلنگ فشار قوی را داخل لوله کرده و با استفاده از پمپ ک ب یک سر دیگر شلنگ متصل است آب را با فشار داخل لوله میفرستد ک گرفتگی را به جلو هل داده و تا باز شدن کامل لوله سرویسکار شلنگ فشار قوی را هل می دهد و پس از باز شدن شلنگ را در مخزن پمپ جمع میکند.
این روش فقط برای لوله های طویل و لوله هایی که مکررا دچار گرفگی میشوند (مثلا ماهی یک بار)پیشنهاد میشود . لوله هایی مثل پارکینگ و … این روش در لوله هایی که شیب کمی دارند مثل پارکینگ ک طول زیادی دارند و همین طول زیاد لوله باعث ته نشین شدن رسوبات و اگر چیزی سنگین مانند سنگ و … که با فنر زدن و ..رفع نمیشود استفاده میشود و لوله را ب طور کامل شستشو می دهد.
در کل این روش معایبی نیز دارد ک میتوان مهم ترین آن را رد نشدن شلنگ از زانویی هایی با پیچ زیاد را ذکر کرد بنابراین این روش فقط برای لوله های قطوروبزرگ(لوله 10 و بیشتر) و لوله هایی که مستقیم هستند و زانویی کمی دارند استفاده میشود(مثل درچه بازدید ها یا منحول فاضلاب).
3.باز کردن لوله با پمپ باد
این روش نیز همانطور که از اسمش پیداست از یک پمپ باد برای باز کردن لوله استفاده میشود. به این طریق که شلنگ متصل به پمپ را در داخل لوله گرفته میکنند و اگر شلنگ مجهز ب لاستیک های مخصوص همان لوله بود ک هیچ در غیر اینصورت جای خالی لوله را با پارچه خیس گرفته و پمپ را تخلیه میکنند و فشار هوا باعث رفع گرفتگی میشود.
از این روش بیشتربرای باز کردن لوله های توالت فرنگی و لوله هایی ک فنر به هر دلیلی به سمت گرفتگی هدایت نمیشود استفاده میشود و به اصطلاح فنر قلاب شده یا فنر راه لوله را گم میکند(سه راهی های بی مورد که ممکن است لوله کشی بد یکی از دلایل آن باشد)
این روش معایبی نیز دارد که مهم ترین آن ها میتواند موارد زیر باشد.
1. باز نکردن درست لوله هایی علت گرفتگی آن رسوب و چربی است زیرا فقط فشار هوا آب را فشار داده و اگر رسوبات سفت باشند با هوا و آب کنده نخواهند شد.
2.اگر لوله کشی قدیمی باشد یا درست آب بندی نشده باشند(چسب کاری) در بهترین حالت لوله باز نمیشود و هوا از درز لوله نشتی پیدا میکند ودر بد ترین حالت باعث در رفتن لوله (کنده شدن لوله به علت فشار بالا)و یا کنده شدن موزاییک یا کاشی عنوان کرد.
درکل این روش فقط برای باز کردن لوله های پارکینگ(در مواقعی که فنر جواب ندهد) حیات و توالت فرنگی (با فشار هوای کم) پیشنهاد میشود.
4.بازکردن لوله با اسید
این روش یکی از روش های منسوخ شده لوله بازکنی میباشد. و به دلیل این که معایب این روش از مزیت آن بیشتر میباشد به هیچ عنوان توصیه نمیشود.
در این روش اسید را در محل گرفتگی ریخته و منتظر باز شدن لوله میشویم.
در کل اگر از جنس لوله های خود مطمئن نیستین این روش به هیچ عنوان توصیه نمیشود چون اکثر گرفتگی ها در لوله های قدیمی رخ داده ( ساختمان های بالای ۵ و ۱۰ سال ساخت) و به علت قدیمی شدن لوله احتمال باز شدن چسب های اتصالات لوله در لوله های پولیکا و در لوله های بوش فیت سبب باز شدن اورینگ لوله میشود و در لوله های چدنی قدیمی سبب خوردگی و پوسیدگی لوله از داخل و نشتی نم ب اطراف لوله شده و باعث خرابی میشود.
{{{مورد بوده که اسید درز (محل اتصال لوله چسب لوله ) لوله را باز کرده (طبقه اول سقف پارکینگ) و روی سقف ماشین در پارکینگ ریخته شده و خرابی بدتری ب بار آورده.}}}
تنها مزیت اسید نسبت ب سایر روش های دیگر ارزان بودن آن هست و اپراتور نیازی به آموزش ندارد و همچنین در مواردی اسید (کتراک)برای باز کردن لوله ای که با سیمان مسدود شده است به همراه فنر استفاده میشود.
در این مقاله سعی کردیم شما را با روش هایی که یک لوله بازکن برای باز کردن لوله میتواند استفاده کند آشنا کنیم. امیدواریم مفید بوده باشد.